« terug naar vorige pagina

Praktijkondersteuners GGZ voor verschilende centra in Den Haag

Wil jij het verschil maken voor onze patiënten? Voor verschillende SHG gezondheidscentra in Den Haag zoeken wij gedreven en enthousiaste

Praktijkondersteuners GGZ (aantal uren in overleg)

Wie ben jij?

We zoeken daadkrachtige en zelfstandige zorgprofessionals. Je bent in het bezit van een afgeronde opleiding als POH-GGZ of een andere relevante opleiding.

Spreekt dit je aan?

Vanuit de praktijk zie je als praktijkondersteuner GGZ dagelijks patiënten. De wijken waarin wij werken hebben allemaal een diverse patiëntenpopulatie met hun eigen karakter. Dit maakt werken bij ons afwisselend en boeiend. Ook de hulpvragen verschillen: van coachende aard, inventariseren van psychische klachten, behandeling van milde psychiatrische problemen zoals angst en depressie en soms langdurige ondersteuning van patiënten.

Wat ga je doen?

Je verheldert de hulpvraag en adviseert patiënt en huisarts over het behandeltraject. Je verzorgt zelf kortdurende behandeling ter ondersteuning van behandeling door de huisarts. Waar nodig verwijs je door naar andere hulpverleners buiten de huisartsenpraktijk (eerste en tweede lijn). Daarnaast verzorg je de begeleiding van langdurige GGZ-patiënten die niet worden behandeld in de tweede lijn. De patiënten zie je veelal fysiek en af en toe maak je gebruik van beeldbellen. Steeds vaker zetten we e-health in.

Je werkt samen binnen een team van huisartsen, doktersassistenten, praktijkondersteuners (POH-s, POH-GGZ, POH-GGZ jeugd), verpleegkundig specialisten, fysiotherapeuten en diëtiste; een mooie mix van ervaren en jonge collega’s. Daarnaast heb je periodiek overleg met de huisartsen. Ook is er regelmatig intervisie met andere POH’s GGZ van andere SHG gezondheidscentra.

Wat bieden wij?

Wij bieden je een inspirerende werkomgeving in een innovatieve organisatie met leuke collega’s die staan voor betrokken, kwalitatief goede zorg. De ontwikkeling van medewerkers is voor SHG ontzettend belangrijk. Daarom bieden wij iedere SHG’er aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Jouw salaris is conform de CAO Huisartsenzorg.

Wie zijn wij?

Stichting Haagse Gezondheidscentra (SHG) is een eerstelijnszorgorganisatie met acht gezondheidscentra en zes apotheken. Naast huisartsenzorg biedt SHG ook fysiotherapie en diëtetiek. SHG staat voor goede integrale eerstelijns patiëntenzorg. Zij geeft antwoorden op gezondheidsvraagstukken die mensen zelf niet kunnen vinden. SHG richt zich ook op doelgroepen die anders tussen wal en schip vallen.

Onze teams zijn goed op elkaar ingespeeld en met elkaar leveren we multidisciplinaire zorg. We hebben momenteel op vijf van onze gezondheidscentra plek voor een praktijkondersteuner GGZ.
Gezondheidscentra Leidschenveen en Veenland liggen in de wijk Leidschenveen. Leidschenveen is een echte Vinex-wijk met de daarbij behorende gemengde populatie in bijvoorbeeld opleidingsniveau en leeftijdsfase. Gezondheidscentra Nieuw Waldeck en Houtwijk liggen in gemoedelijke de wijk Loosduinen. De populatie van deze wijk kenmerkt zich door grote variatie: er wonen gezinnen en jongeren, maar we zien ook veel ouderen. Daarnaast is er nog gezondheidscentrum Spoorwijk in de gelijknamige vooroorlogse wijk met veel diversiteit.

De uren wisselen per locatie. Laat ons vooral weten in de sollicitatie welke locatie jouw voorkeur heeft. Ook is het mogelijk jouw baan op te vullen op twee verschillende locaties. Alle centra zijn goed bereikbaar per auto en openbaar vervoer.

Wil je meer weten?

Ben jij de collega die we zoeken? Enthousiast geworden? Reageer dan op deze vacature. Solliciteren kan via het online formulier. Hier kan je jouw sollicitatiebrief en cv uploaden. Wil je eerst nog wat meer weten over deze vacature en de organisatie? Neem dan contact op met Monique van den Brink, manager Gezondheidscentra, via 06 45184700 of mvandenbrink@shg.nl of met Marijse Koolen, praktijkmanager Leidschenveen, via 06 23232102 of mkoolen@shg.nl.

Kijk voor meer informatie op onze website www.shg.nl.