« terug naar vorige pagina

Ministerie van VWS bezoekt gezondheidscentrum Vaillantplein

Beleidsmedewerkers van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) brachten op 7 maart een werkbezoek aan Gezondheidscentrum Vaillantplein. SHG-medewerkers vertelden hoe hun dagelijks werk eruit ziet en tegen welke problemen en dilemma’s ze aanlopen.

De afdeling publieke gezondheid van het ministerie van VWS plant jaarlijks een werkbezoek aan een (zorg-)organisatie in het land. Dit jaar bleven de beleidsmedewerkers van VWS dicht bij huis, in Den Haag. Ze bezochten Gezondheidscentrum Vaillantplein en spraken met verschillende medewerkers van SHG. Het ging, onder andere, over de huisartsenzorg in de Schilderswijk, het werk van de Haagse Straatdokters, de manier waarop huisartsenzorg wordt betaald en wat dat betekent voor een gezondheidscentrum als Vaillantplein. Verder kwamen de onderwerpen laaggeletterdheid in de huisartsenpraktijk, chronische zorg, ouderenzorg, agressie in de praktijk en ondersteuning van de huisarts door een praktijkondersteuner Krachtige Basiszorg aan de orde. Genoeg te bespreken dus, in de twee uur dat het werkbezoek duurde.

De sfeer tijdens het bezoek was informeel en de beleidsmedewerkers vertrokken met actuele informatie en opgefriste kennis op zak.