« terug naar vorige pagina

‘Bruisend in de buitenwijken’

Aangenaam! Dit zijn onze locaties Lage Veld, Veenland en Leidschenveen

SHG is één van de grootste eerstelijnszorgaanbieders in Den Haag. Alle zorg die onze patiënten nodig hebben, vertrouwd in de buurt! Drie van onze acht locaties liggen aan de rand van die mooie stad achter de duinen. Moderne praktijken, voorzien van alle gemakken, die perfect passen in de ruim opgezette Vinex-wijken.

De patiënt echt kennen

In één van de eerste Vinex-wijken van Nederland ligt de locatie Lage Veld. Je doorkruist de trambanen om bij de ingang te komen, waar een doktersassistent je vervolgens vanachter de balie vriendelijk te woord staat. Op Lage Veld werken twee duo’s van huisartsen, waaronder Anne van Weezel. Zij werkt al zeventien jaar op deze locatie: “Op één plek werken, patiënten leren kennen. Precies wat ik fijn vind aan het huisartsenvak. Ik merk wat voor een verschil het is of je iemand wel of niet kent. Ik kan mijn patiënt nog beter helpen met klachten als ik ze ken.”

“Vier huisartsen, vijf doktersassistentes en vier praktijkondersteuners werken samen met een fysiotherapeut én een diëtiste. “Een groot voordeel van een grotere organisatie”, aldus Anne. “Je kunt alle zorg bieden, dichtbij huis, onder één dak. Het delen van de kosten is één van de manieren waarop wij als SHG bijdragen aan de betaalbaarheid van zorg.”

Middenin de wijk

In die andere Vinex-wijk in Den Haag, Leidschenveen, is het gelijknamige gezondheidscentrum het kloppend hart van de wijk. Marijse Koolen, praktijkmanager: “Ons centrum is gelegen naast een winkelcentrum, op een dynamisch plein met meerdere zorginstellingen zoals thuiszorg en een verpleeghuis, maar ook met een buurtcentrum waar bewoners van de wijk samenkomen.” Om bij de balie van de doktersassistentes te komen, loop je eerst langs de stijlvolle apotheek. Links passeer je de balie van de fysiotherapeut en zie je de wachtende patiënten door het fleurige gematteerde glas zitten. “In dit centrum wordt al jaren met een vast team van huisartsen en assistentes samengewerkt. We zijn ook een opleidingscentrum, wat elke dag weer dynamisch maakt”, vertelt Marijse enthousiast.

Nieuw Veenland

Een stukje verderop vind je locatie Veenland. Het is een nieuwere omgeving, het centrum staat er nu circa 10 jaar. Veenland heeft een mooi licht centrum waar je bij binnenkomst links de apotheek ziet en aan de rechterkant de huisartsen. Op de eerste verdieping zitten naast een huisarts ook andere disciplines, zoals praktijkondersteuners en fysiotherapeuten. Arieke, hoofdassistente: “Kenmerkend voor deze locatie is dat de patiëntenpopulatie voornamelijk bestaat uit gezinnen.” De dynamiek op locatie Veenland is écht anders dan op Leidschenveen. Op gezondheidscentrum Veenland werken een aantal huisartsen fulltime en een aantal parttime. Zij ‘draaien hun eigen toko’ maar werken ook samen. Op vaste momenten in het jaar organiseert het team een gezellige activiteit. “Met Pasen en kerst neemt bijvoorbeeld iedereen wat lekkers mee. De agenda’s worden dan leeg gehouden, zodat we echt even de tijd hebben voor elkaar.”

Ook op Veenland worden huisartsen en doktersassistenten opgeleid. Arieke is één van de vele collega’s die volop gebruik hebben kunnen maken van deze opleidingsmogelijkheden. Begonnen als BOL-doktersassistente, stroomde ze snel verder binnen de opleiding en vervolgens door naar praktijkondersteuner somatiek. Inmiddels is zij werkzaam als hoofdassistente en tien jaar later zit ze bij SHG nog steeds écht op haar plek.

Lage Veld Veenland Leidschenveen
19 collega’s 25 collega’s 37 collega’s
4.924 patiënten 7.737 patiënten 8.343 patiënten
Apotheek Apotheek Anderhalvelijnszorg HMC
Bloedafname Bloedafname Apotheek
Diëtist Diëtiste Bloedafname
Fysiotherapie Fysiotherapie Diëtiste
Podotherapie Logopedie Fysiotherapie
Psycholoog Verloskunde Logopedie
Pedicure
Podotherapie

Interesse in werken bij SHG? Wij zijn altijd op zoek naar collega’s! Kijk eens op onze vacature pagina.