« terug naar vorige pagina

‘Bruisend in de buitenwijken’

Aangenaam! Dit zijn onze locaties Lage Veld, Veenland en Leidschenveen

SHG is één van de grootste eerstelijnszorgaanbieders in Den Haag. Alle zorg die onze patiënten nodig hebben, vertrouwd in de buurt! Drie van onze acht locaties liggen aan de rand van die mooie stad achter de duinen. Moderne praktijken, voorzien van alle gemakken, die perfect passen in de ruim opgezette Vinex-wijken.

De patiënt echt kennen
In één van de eerste Vinex-wijken van Nederland ligt de locatie Lage Veld. Je doorkruist de trambanen om bij de ingang te komen, waar een doktersassistent je vervolgens vanachter de balie vriendelijk te woord staat. In de praktijk is de inrichting net vernieuwd. Op Lage Veld werken twee duo’s van huisartsen, waaronder Anne van Weezel. Zij werkt al dertien jaar op deze locatie: “Op één plek werken, patiënten leren kennen. Precies wat ik fijn vind aan het huisartsenvak. Ik merk wat voor een verschil het is of je iemand wel of niet kent. Ik kan mijn patiënt nog beter helpen met klachten als ik ze ken.

“Vier huisartsen, vijf doktersassistentes en vier praktijkondersteuners werken samen met een fysiotherapeut én een diëtiste. “Een groot voordeel van een grotere organisatie”, aldus Anne. “Je kunt alle zorg bieden, dichtbij huis, onder één dak. Het delen van de kosten is één van de manieren waarop wij als SHG bijdragen aan de betaalbaarheid van zorg.”

Middenin de wijk
In die andere Vinex-wijk in Den Haag, Leidschenveen, is het gelijknamige gezondheidscentrum het kloppend hart van de wijk. Gelegen naast een winkelcentrum, recht tegenover de kinderopvang, voel je dit direct. Om bij de balie van de doktersassistentes te komen, loop je eerst langs de stijlvolle apotheek. Links passeer je de balie van de fysiotherapeut en zie je de wachtende patiënten door het fleurige gematteerde glas zitten. Arieke van der Zwan, praktijkondersteuner somatiek: “Hier werken veel parttime huisartsen, dit heeft een fijne dynamiek. Er is veel overleg en we ondernemen veel samen. Het gaat heel organisch hier.”

Nieuw Veenland
Arieke werkt ook bij locatie Veenland. Het is écht net uit de klei getrokken, zo nieuw is deze omgeving. Arieke: “Kenmerkend voor deze locatie is dat de patiëntenpopulaties voornamelijk bestaat uit gezinnen.” De dynamiek op locatie Veenland is écht anders dan op Leidschenveen. Op gezondheidscentrum Veenland werken onze huisartsen fulltime. Zij ‘draaien hun eigen toko’ en nemen de beslissingen. Op vaste momenten in het jaar nemen ze de tijd voor het team. “Met Pasen neemt bijvoorbeeld iedereen wat lekkers mee. De agenda’s worden dan leeg gehouden, zodat we echt even de tijd hebben voor elkaar.”

Arieke is één van de vele collega’s die volop gebruik hebben kunnen maken van onze opleidingsmogelijkheden. Begonnen als BOL-doktersassistente, stroomde ze snel verder binnen de opleiding en vervolgens door naar praktijkondersteuner somatiek. Tien jaar later zit ze bij SHG nog steeds écht op haar plek.

Lage Veld Veenland Leidschenveen
27 collega’s 28 collega’s 30 collega’s
4.841 patiënten 7.462 patiënten 8.491 patiënten
Apotheek Apotheek Apotheek
Bloedafname Bloedafname Bloedafname
Diëtiste Diëtiste Diëtiste
Fysiotherapie Fysiotherapie Fysiotherapie
Podotherapie Logopedie Pedicure
Psycholoog Psycholoog Podotherapie
Verloskunde Verloskunde