« terug naar vorige pagina

‘Altijd dichtbij onze patiënten’

Dit zijn de centrumlocaties van SHG!

SHG heeft acht gezondheidscentra, verspreid door Den Haag. Bij gezondheidscentrum De Koning, Vaillantplein en Spoorwijk zit je midden in het hart van de Hofstad. Zodra je hier binnen loopt, lijkt de stad ver weg en voelt het al snel vertrouwd.

(H)echt contact

De relatie met patiënten is hecht op de centrumlocaties van SHG. “Het gebeurt regelmatig dat er een patiënt tijdens lunchpauze binnen komt wandelen”, vertelt Jennifer van Herwaarde, hoofdassistent op gezondheidscentrum Spoorwijk. “Kenmerkend voor de gemoedelijke sfeer die hier hangt.” De locatie past echt bij de wijk: knus, klein en gemoedelijk. Het team is overduidelijk op elkaar ingespeeld en hecht veel waarde aan collegialiteit.

Hier bieden we zorg aan een kleurrijke populatie

Gezondheidscentrum De Koning heeft al decennia een plek in de kleurrijke Schilderswijk, midden in Den Haag. Diverse culturen komen hier samen, wat het werk dynamisch, aantrekkelijk en tegelijkertijd ook complex maakt. De patiënt staat echt centraal, zodat de zorg zoveel mogelijk aansluit bij de situatie en behoeftes van de patiënt. “Alle zorgprofessionals die hier werken zijn enorm gedreven en hebben een groot hart voor de zorg”, vertelt praktijkverpleegkundige Sonaida Splinter.

Je vindt gezondheidscentrum De Koning op de hoek waar de Westenberstraat en Tullinghstraat elkaar kruisen. De grootste centrumlocatie mét apotheek. “We zijn één multidisciplinair team en werken intensief samen”, licht eerste apotheker Aswin Kalpoe toe. “Omdat we in hetzelfde pand zitten, is er veel mogelijkheid om direct met elkaar te schakelen en de patiënt met een nog beter advies naar huis te laten gaan.”

Complexe zorg

Een kilometer verderop, aan de andere kant van de Schilderswijk, zit de wachtruimte van gezondheidscentrum Vaillantplein vol. Op de grond spelen kinderen en hun ouders kletsen bij. De patiënten van dit SHG-gezondheidscentrum worden al sinds jaar en dag door een vast team van ervaren huisartsen en assistentes geholpen. Vanaf de eerste verdieping wordt de multiculturele populatie bediend. Je hebt hier te maken met eenvoudige tot heel complexe zorg. Een bijzondere dynamiek, mede door de dak- en thuisloze patiënten.

Geen dag is hierdoor hetzelfde. Marieke Ozinga, praktijkmanager bij gezondheidscentrum Vaillantplein: “Vanwege die complexe zorg werken we wijkgericht. Ook besteden we als werkgever extra aandacht aan hoe om te gaan met onverwachte situaties.”

SHG zorgt graag voor haar medewerkers. Gezamenlijke momenten, zoals koffie- en lunchpauze, worden gestimuleerd. Juist om het teamverband aan te sterken. En dat werkt. Samen voor Haagse Gezondheid, dat is de drijfveer voor iedere zorgprofessional, die werkt bij SHG. En dat is echt te merken voor alle SHG patiënten.

Spoorwijk Vaillantplein De Koning
21 collega’s 19 collega’s 19 collega’s
3.754 patiënten 3.771 patiënten 4.869 patiënten
Apotheek Arts AVG Apotheek
Bloedafname Bloedafname Bloedafname
Diëtiste Diëtiste Diëtiste
Fysiotherapie Fysiotherapie Fysiotherapie
Helpdesk Geldzaken Pedicure Podotherapie
Krachtige basiszorg Podotherapie Pedicure
Logopedie Psycholoog Tandarts
Verloskunde

Interesse in werken bij SHG? Wij zijn altijd op zoek naar collega’s! Kijk eens op onze vacature pagina.