« terug naar vorige pagina

Alle SHG huisartsenpraktijken ontvangen opnieuw NHG-accreditatie keurmerk

Met trots kunnen wij mededelen dat de huisartsenpraktijken binnen alle acht gezondheidscentra van SHG de audit van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) goed hebben doorlopen. Zij hebben inmiddels hun accreditatie ontvangen.

Wat is NHG-accreditering?
De NHG Praktijkaccreditatie is een onafhankelijke beoordeling die de kwaliteit van een huisartsenpraktijk onder de loep neemt. Er wordt gekeken naar praktijkvoering, organisatie en medisch handelen. Als de audit goed doorlopen is, ontvangt de huisartsenpraktijk het NHG-accreditatie keurmerk. Deze is drie jaar geldig. Dit keurmerk betekent dat u er als patiënt zeker van kunt zijn dat uw huisarts u de best mogelijke zorg biedt en continu werkt aan kwaliteitsverbetering.

De patiënt staat centraal
U als patiënt staat centraal in onze huisartsenpraktijken. Een belangrijk onderdeel van het keurmerk is dan ook het in kaart brengen van de mening van onze patiënten. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de bereikbaarheid van de praktijk, dat u de zorg krijgt die u nodig heeft en dat u erop kunt vertrouwen dat de huisarts goed contact heeft met andere dokters en zorgverleners. De uitkomsten van de patiënten enquête geven informatie waar we van kunnen leren en leiden tot concrete verbeteracties. Zo zijn we continu bezig met scholing, ontwikkeling en het waarborgen van veiligheid en kwaliteit.

HKZ-certificering
Naast de gezondheidscentra is ook onze apotheek Houtwijk geaccrediteerd. Zij hebben de HKZ-certificering ontvangen. Dit houdt in dat de zorgverlening en het werk voldoet aan de kwaliteitseisen van stichting HKZ. Er wordt dus gewerkt met vastgestelde procedures en protocollen.

Hieronder hebben wij enkele positieve reacties die onze huisartsenpraktijken mochten ontvangen uitgelicht:

“De dokter is een heel zachtaardige, goed luisterende arts. Neemt de tijd voor je en probeert je echt te helpen.”

“Zeer tevreden over mijn huisarts, ze neemt altijd de tijd voor je en verwijst tijdig door bij problemen.”

“Dankzij haar [praktijkondersteuner huisarts] en haar goede adequate begeleiding heb ik het volgehouden en ben ik tot op heden nog steeds gestopt met roken. Ik was en ben nog steeds zo blij met haar met wat zij toen voor mij gedaan heeft.”

“Aandacht en gehoord te worden. Dat een arts tijd voor je heeft en je serieus neemt.”

Heeft u ook een compliment of een tip? Dat horen we graag! U kunt dit persoonlijk laten weten of door een e-mail te sturen naar het desbetreffende gezondheidscentrum.

Om te vieren dat alle centra hun accreditatie hebben gehaald, wordt er deze week op taart getrakteerd in de centra!
Wilt u meer lezen over de accreditatie? Kijk dan op de NPA website.