« terug naar vorige pagina

Lid cliëntenraad

SHG cliëntenraad iets voor jou? Wij zoeken een nieuw algemeen lid!  

SHG en de cliëntenraad 

SHG staat voor goede integrale eerstelijnszorg, helpt mensen bij het vinden van antwoorden op gezondheidsvraagstukken en is er in het bijzonder voor patiënten die tussen wal en schip dreigen te vallen. SHG heeft 8 gezondheidscentra en 6 apotheken in de Haagse wijken Loosduinen, Schilderswijk, Transvaal, Laak, Leidschenveen en Wateringse Veld.

De cliëntenraad praat mee over ontwikkelingen in de organisatie en geeft gevraagd en ongevraagd advies over zaken die de patiëntenzorg raken. Ieder lid neemt deel op persoonlijke titel, op basis van persoonlijke kwaliteit en ervaring; dus niet namens een achterban in de meer traditionele zin.

De cliëntenraad bestaat uit ca. 4-5 personen, waarbij de leden bij voorkeur zoveel mogelijk verspreid in ons werkgebied wonen en een diverse samenstelling vormen.

Wat ga je doen?

De raad vergadert ongeveer 3x per jaar met de bestuurder. In deze overleggen bespreken we o.a. hoe het gaat met SHG, actuele ontwikkelingen, ideeën en plannen. In de cliëntenraad gaat het niet over individuele zaken of één centrum, maar praat je over zaken die meerdere centra en groepen mensen aan gaan. Je bent een gelijkwaardige gesprekspartner voor het bestuur.

Naast de vergaderingen worden individuele leden soms in vroegtijdig stadium betrokken bij specifieke ontwikkelingen, bijvoorbeeld door in een focusgroep mee te denken vanuit patiëntperspectief.

Leden van de cliëntenraad ontvangen een vergoeding van € 100,- per vergadering.

Wat breng je mee?

  • Interesse in gezondheidszorg en in het bijzonder in algemene ontwikkelingen in de gezondheidscentra en apotheken
  • Motivatie om vanuit patiëntperspectief overstijgend mee te denken over ontwikkelingen van SHG
  • Kunnen omgaan met vertrouwelijke informatie
  • Overkoepelend kunnen sparren over beleidsmatige keuzes, vanuit een helicopterview
  • Een kritische, positieve en open houding
  • Woonachtig in Haaglanden en bij voorkeur patiënt bij SHG

Interesse?

Voor vragen kun je contact opnemen met Gerda Voorwinde, bestuurssecretaris (telefoon 070-3888500 of mail bestuurssecretaris@shg.nl). Je kunt natuurlijk ook direct je motivatiebrief en CV sturen.