« terug naar vorige pagina

Beleidsadviseur kwaliteit en chronische zorg

Wil jij meewerken aan goede integrale eerstelijnszorg en het behalen van onze ambitieuze doelstellingen? Lees dan gauw verder!

Wij zoeken een:

Beleidsadviseur kwaliteit en chronische zorg (28-32 uur per week)

Wie zijn wij?

SHG is een eerstelijnszorgorganisatie met acht gezondheidscentra en zes apotheken. Naast huisartsenzorg biedt SHG ook fysiotherapie en diëtetiek. We willen er zijn voor alle mensen, ook mensen die wat extra’s nodig hebben. Zo hebben wij straatdokters voor dak- of thuislozen en zijn we één van de voorlopers in Krachtige basiszorg. Onze centra staan verspreid door Den Haag, van Vinex wijken tot wijken met veel ouderen of mensen met een migratieachtergrond. Dat maakt het werken bij SHG zo interessant. Er is geen sprake van one-size-fits-all; we stemmen ons aanbod af op de populatie in de wijk.

SHG heeft een ambitieuze ontwikkelagenda voor de komende jaren. Er liggen uitdagingen op het gebied van waardegedreven en persoonsgericht werken, de inzet van e-health, regionale samenwerking en het borgen van verbeteringen die de afgelopen tijd zijn ingezet. Door het vertrek van een van onze beleidsadviseurs staat deze leuke vacature open!

Wat ga je doen?

Als beleidsadviseur ben je verantwoordelijk voor het vergroten van het kwaliteitsdenken binnen SHG, begeleid je verschillende projecten, denk je mee over ontwikkelingen en ondersteun je de vakgroepen die zich bezighouden met chronische zorg (astma/COPD, diabetes, cardiovasculair risicomanagement) en GGZ. Je bent lid van de calamiteitencommissie en bent verantwoordelijk voor de jaarlijkse analyse van incidenten op organisatorisch niveau. Daarnaast bied je praktische ondersteuning, bijvoorbeeld bij het organiseren van scholingen. Je werkt nauw samen met (praktijk)managers en professionals op alle locaties van SHG.

Jouw taken zijn onder andere:

 • Secretaris van de vakgroepen chronische zorg en de vakgroep GGZ: organiseren en voorbereiden van vergaderingen, ondersteunen bij de uitwerking van hun jaarplannen en sturen op kwaliteitsaspecten
 • Het (mede)ontwikkelen van processen, procedures, werkvoorschriften en protocollen.
 • Coördinatie van de NHG-praktijkaccreditatie
 • Het monitoren van de diverse kwaliteitsregistraties, waaronder klachten en incidenten en prestatie indicatoren om te komen tot verbetervoorstellen
 • Het participeren namens SHG in het Haagse netwerk m.b.t. chronische zorg
 • Het organiseren van scholingen
 • Participeren in projecten ter verbetering van de zorg, eventueel in de rol van projectleider.
 • Proactief meedenken over actuele ontwikkelingen in de eerstelijns zorg

Je werkt vanuit het centraal gelegen hoofdkantoor in Rijswijk, maar je kunt ook flexibel vanuit huis werken. Daarnaast ga je regelmatig naar de verschillende locaties, bijvoorbeeld voor het geven van workshops of het ondersteunen bij kwaliteitsverbeteringen.

Wie zoeken wij?

 • Je hebt een relevante opleiding, WO- werk- en denkniveau en een aantal jaar relevante werkervaring
 • Je hebt kennis van en/of affiniteit met chronische zorg
 • Je kunt zelfstandig werken en neemt zelf initiatief, maar je betrekt ook altijd anderen bij het behalen van je doelen
 • Je bent goed in staat om structuur aan te brengen in een omgeving die continu in beweging is
 • Je bent een verbindende en resultaatgerichte duizendpoot die anderen kan enthousiasmeren
 • Je kunt goed omgaan met het spanningsveld tussen het realiseren van kwaliteitsdoelstellingen en de werkdruk van professionals
 • Je bent makkelijk benaderbaar, flexibel en hebt een gezonde dosis humor

Wat bieden wij?

Wij bieden je een leuke, veelzijdige functie met veel ruimte voor eigen inbreng, scholing en een plek om te groeien! Werken bij SHG betekent werken in een inspirerende en professionele omgeving waar ontwikkeling, in alle opzichten, wordt gestimuleerd.

Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring, ingeschaald in schaal 9 CAO huisartsenzorg. Wij bieden in eerste instantie een aanstelling voor een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling.

Spreekt dit jou aan?

Enthousiast geworden en herken jij jezelf in bovengenoemde omschrijving? Reageer dan uiterlijk 10 mei op deze vacature. Solliciteren kan via het online formulier. Hier kan je jouw sollicitatiebrief en CV uploaden. Wil je eerst nog wat meer weten van deze vacature? Bel dan gerust met Gerda Voorwinde, bestuurssecretaris, via 070 388 8500.